Treceți la conținutul principal

Eram copil , dar am supravietuit

Eram copil , dar am supravietuit si am devenit un adult , caruia lumea ii cere sa isi ucida imaginatia si visele .



   Un loc al compilariei noastre , cu totii il avem . Locul meu nu e nimic special pentru tine , dar sunt toate amintirile mele de cand eram de vreo 7-8 ani , la tara . Soarele din acel loc imi facea parul blond , galben de-a binelea si imi inrosea pielea de ziceai ca nu-s de pe aici .:)
 Imi amintesc foarte bine deoarece trebuia sa merg si la munca pe camp cu unchiul Ionash , un om slab , cu ceva dinti lipsa si facut doar din fibre si oase , care nu cred ca l-am vazut vreodata serios , dar poate asa trece el peste greutati deoarece un om la 50 de ani fara nevasta si vreo reusita in viata , poate avea multe regrete .
"Copile lasa visele si pescuitul si munceste , asta e viitoru "       
Unchiul meu.
       Toate acestea au fost ceva vag in capul meu pana intr-o zi , cand dupa 11-12 ani de cand nu am mai fost la tara , a trebuit sa merg si bine am facut si desi toata ziua am fost melancolic , in capul meu , simteam ca retraiesc fiecare clipa , simt fiecare bataie din inima mea...

         * Pescuitul , si acuma si cand eram copil , a ramas principala mea ocupatie la tara si cea mai frumoasa , imaginile pe care mi le creez in cap de fiecare data cand scot undita din apa , asteptandu-ma la un peste cat mai mare , adrenalina pe care o simt cand vad ca se misca pluta , timpul trecand fara sa-l simt , simtind doar apa cum curge si ma impinge incet sa plec mai departe , amintirile din capul meu care ma fac sa ies din acest plan si sa am imagini vii in cap .

            De mic valea bunici , era un loc al meu in care imi petreceam majoritatea timpului liber , pe vale mancam porumb fiert si peste , in vale imi faceam baie si acolo si pescuiam... Si acuma simt aceeasi placere pentru toate lucrurile astea , poate am ramas tot copil.


*Tot copilul care un drum spre un izvor la transformat intr-o aventura care nu cred ca am sa o uit vreodata . Eram la vie tot cu unchiul meu , iar el muncind incontinuu , ma trimite dupa apa la izvor . Am acceptat fara sa ma gandesc sau sa stiu unde e izvorul ,( eram copil ce era de gandit?) dar m-am pornit imediat.


Urmam instructiunile exact cum le-am primit , mergeam pe o carare plina cu copaci , un coridor verde cu un tavan inalt de speriat , si orce animal auzeam tresaream speriat gandindu-ma ca ce atrocitate este pe acolo . Dupa un drum lung prin coridor am ajuns la o gaura , o usa spre exterior , pe care ies si ajung la un loc deschis gigantic si pe undeva ar trebui sa fie si izvorul acela . M-am speriat de moarte cand a venit catelul Azorel  din spate , dar dupa aceea m-am simtit mult mai sigur cu el pe langa mine , deoarece la varsta aia multe lucruri puteau fi de speriat , iar un caine era o salvare , asa a inceput si dragostea mea imensa pentru caini .


Dupa aceea am gasit izvorul care era un raulet cu putina apa si broaste , nici nu imi dau seama cum atunci beam apa aia ca si cum ar fi cea mai buna :) , si am umplut sticla , am luat un bat am chemat cainele si ne-am pornit inapoi , inarmati si puternici am ajuns la destinatie si mandru am fost si a fost si unchiul meu ca am reusit. 

*Ultima mea amintire a fost o zi de vara si totusi foarte rece in care eu si unchiul meu ne-am dus sa culegem ciuperi . Dupa ce am ajuns in padurea a inceput o furta , batea vantul de peste tot , cadeau crengi si galagia aia ma facea sa ma gandesc la cum as putea fi mancat de lupi sau de mistreti . In toata galagia aia eu imi auzeam inima care batea speriata , dar il auzeam si pe unchiul meu care ma linistea si totodata facea misto de mine .


Plimbandu-ne prin toata padurea am gasit cateva ciuperci , dar am umblat foarte mult , macar am vazut peisaje incredibile , forta naturi si placerea de-a umbla dupa ce iti doresti , sa manci .


Am supravietuit tuturor incercarilor cu super eroi din capul meu si toate bestile care m-au atacat de sub pat , din copac  sau de dupa colt au fost invinse , traiesc si sunt bine , multumesc bunici care ma indopat tot timpul cu mancare si unchiului meu care nu a menajat , dragalasul copil. :D

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Remember

Remember!    Remember every thought you have is important, not life-changing you can think, but you still have to observe everything that goes through your life, your head and learn to evolve and transform. ;-) Transcend the perceptions, raise and step higher, transcend the levels of consciousness. conscious (adj.) c. 1600, "knowing, privy to" (poetic), from Latin conscius "knowing, aware," from conscire "be (mutually) aware," from assimilated form of com "with," or "thoroughly" (see con-) + scire "to know" (see science). The Latin word probably is a loan-translation from greek. - definition, you can look for it too.     Everything has a reason, as everyone has his own path. Remember life, as the universe, as the meaning of the words God, saint or useless, depends on what level of perception you look. Some pieces of the puzzle you receive now, maybe you will understand later, depends if you accept the learnings/r
Ar fi fain Ar fi fain acum C ă ne știm, ne recunoaștem, Suntem unul pentru celălalt, Să ne petrecem ziua ca fiecare zi, Împreună să ne plimbăm, ținându-ne de mână. Să ne culcăm cu gândul bucuros Că dimineața suntem tot împreună. Ar fi fain să se întâmple asta Și să nu mai pierdem nicio zi, mai ales o lună. Îmi amintesc cum era, dar vreau să simt acum. E doar o zi, dar ar fi fain să o trăiesc cu tine. Toată viața am căutat, dar m-am oprit Când te-am găsit și nu știam Importanța și valoarea clipei, și-ntr-un moment – Acum – totul se rezumă la a fi cu tine.
M y s t e r y Life is a mystery to me even now, While I'm walking through misery. I can't lose hope, I'm curious of everything  About every way the light gets through  The dark and these empty shadows.